
Kycklingfiléer
Krossade tomater
Färsk ingefära
Gul lök
Kryddblandning:
vitlök, chili, socker, salt, svartpeppar, kardemumma, malda korianderfrön, nejlikor, chilipulver och spiskummin. Jag tror jag fick med allt. Har tyvärr inga bra måttangivelser, men av kryddorna ska det vara ungefär lika mängder kardemumma och chilipulver. Lite mindre av de andra kryddorna. Om någon vill veta mer exakt så får jag återkomma i frågan.
Skär kycklingen i 2 cm stora kuber. Blanda kryddorna, socker och salt i en bunke. Lägg i kycklingen och blanda ordentligt. Låt det ligga och dra i en halvtimme.
Finhacka löken och fräs den på medelvärme i olja. Låt den bli lätt gyllengul. Häll över på en tallrik och ta tillvara på så mycket av oljan som möjligt. Fräs den finhackade ingefäran i oljan någon minut.
Lägg i kycklingen och stek några minuter tills den börjar bli genomstekt. Häll över de krossade tomaterna och låt koka tills tomatsåsen tjocknat ordentligt. Tillsätt löken och smaka av med salt.
Garnera med hackad koriander innan servering.
Servera gärna med basmatiris och raita.
Location:Källtorpsvägen,Skövde,Sverige
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar